Kundeservice 70 10 20 31

Skal I bruge en CO2-slukker?

CO2-slukkeren er én af de fire forskellige brandslukkere, vi tilbyder hos Falck.

Her kan du læse om fordelene ved en CO2-slukker, som bl.a. fungerer godt på el-installationer.

Få hjælp til at vælge den helt rigtige brandslukker, så du og dine kolleger er klar til at slukke branden, hvis ulykken sker.

Sluk ildebranden med den rigtige brandslukker

Hos Falck tilbyder vi CO2-slukkere, pulverslukkereskumslukkere og vandslukkere. Du skal kende din virksomheds behov, og vide netop hvilken brandslukker I kunne få brug for, hvis uheldet er ude. Nogle af brandslukkerne kan nemlig kun bruges på specifikke overflader.

Er en CO2-slukker det rigtige valg for jer?

Vores specialister kan rådgive dig om hvilke slukkere, I skal have for at optimere sikkerheden hos jer. Så ved I, at I får netop dét brandudstyr, I skal bruge. Med en Brandslukkerpakke fra Falck får I to eller tre forskellige brandslukkere alt efter jeres behov. CO2-slukkeren skader ikke elektriske installationer, som f.eks. vand eller skum gør, og den sviner heller ikke på samme måde som en pulverslukker.

Bliv klogere på CO2-slukkeren, og se hvor let det er at bruge den her.

Vores brandslukkerpakker

Brandslukkere

Købsbetingelser

Abonnement kan opsiges med en måneds varsel dog tidligst ved udløb af bindingsperioden.
Montering af brandslukkerne er omfattet af abonnementet.
Abonnementet dækker ombytning af brugte brandslukkere samt ét årligt serviceeftersyn af brandslukkere.
Falck forbeholder sig retten til at hjemkalde brandslukkerne ved abonnementets ophør.

kundeservice_587x443.png

Hvordan bruger man en CO2/kulsyreslukker?

  • Hiv splitten af
  • Løft slangen med røret med den ene hånd og peg mod ilden.
  • Tryk håndtaget ned med den anden hånd, så du udløser slukkeren.
  • Hold godt fast. Slukkeren kan give et lille ryk, når den bliver udløst.


I videoen kan du høre brandmanden Mack fortælle om CO2-slukkeren, og se hvor let det er at bruge den:

Hvad er fordelene ved en CO2-slukker?

En CO2-slukker bliver også kaldt en kulsyreslukker. En af de store fordele ved den er, at den kan bruges på el-installationer, og at den ikke sviner ligesom andre typer brandslukkere. Men den har også nogle ulemper, og den kan ikke bruges i enhver situation.

Hos Falck er vi eksperter i brandslukning og brandslukningsudstyr, og vi kan derfor hjælpe dig med at skræddersy en Brandslukkerpakke til din virksomheds behov. I vores brandudstyr indgår blandt andet en CO2-slukker, som I kan få med i pakken, hvis I har behov for det.

Hvis du er i tvivl om, hvilket brandudstyr din virksomhed bør have, er du velkommen til at ringe og få rådgivning hos os på 70 20 54 50.

 

Brug jeres CO2-slukker rigtigt

Det er meget vigtigt at vide, hvad man kan bruge en CO2-slukker til. Den er ekstremt effektiv til bestemte typer brande, men den kan være decideret farlig i nogle situationer.

Som navnet antyder, er det CO2, der bliver brugt til at slukke ilden. Den kaldes også for kulsyreslukker, fordi CO2’en danner kulsyre. I fast form kaldes det kulsyresne. Den fungerer på den måde, at CO2’en ”skubber” ilten væk og dermed slukker ilden. Det har både sine fordele og ulemper:

Fordele ved en CO2-slukker:

Den skader ikke elektriske installationer på f.eks. el-tavler og maskiner og er ikke farlig i denne forbindelse, som f.eks. vand eller skum. Slukker I branden i elinstallationer med vand eller skum, risikerer I, at de elektriske installationer kortslutter eller tager skade – eller at I selv kommer til skade og får stød, fordi vandet er strømledende. Det sker ikke med CO2. Det sviner heller ikke på sammen måde som f.eks. en pulverslukker.

Ulemper ved en CO2-slukker:

Kulsyren køler helt ned til minus 78 grader, og slukkeren må derfor aldrig bruges på et menneske. Da CO2 ”skubber” ilten væk, så ilden slukker, er den ikke særligt effektiv udendørs på grund af den konstante tilførsel af ny ilt.

Den er heller ikke egnet til små rum eller i biler, på grund af risikoen for, at der ikke er ilt nok tilbage i rummet til dem, der skal slukke branden.

Kulsyreslukkeren kan desuden ikke slukke gløder og egner sig ikke godt til brande i træ, tekstiler og papir. Trykket kan blæse det brændende materiale i forskellige retninger, så branden spreder sig.

 

Skal I have en CO2-slukker?

Om I bør have en CO2-slukker eller ej, kommer an på jeres behov. Hvis I har risiko for brande i elinstallationer, el-tavler, ladestationer for el-trucks og maskiner – eller hvis I har risiko for brande i flydende væsker som olie, fedt, friture, benzin eller tjære, kan det anbefales, at I får en CO2-slukker. Herefter skal I vurdere, hvor stor en slukker, I har brug for.

Hos Falck kan I få en CO2-slukker, som vi også kalder en kulsyreslukker 2 kg og 5 kg. Bemærk, at en 5 kilos CO2-slukker kan være påkrævet visse steder for at overholde loven. Er du i tvivl, om I har et lovkrav at leve op til, kan du altid ringe og spørge os på 70 20 54 50.

Vælg det rigtige brandudstyr

Hos Falck kan vi tilbyde jer en pakke med to eller tre slukkere med montering og service. Alle slukkere lever naturligvis op til de formelle lov- og forsikringskrav.

Hvilken størrelse slukker anbefales hvor?

Her kan du se fakta om de forskellige CO2-slukkere, I kan få hos Falck – og hvor, vi anbefaler, at I bruger dem.

Fakta om Falcks CO2-slukker 2 kg

  • Vægt fyldt: 6,6 kg.
  • Højde: 60 cm 
  • Diameter: 12 cm
  • Affyringstid: ca. 11-12 sek.
  • Strålelængde: 3-4 meter
  • Anbefales til laboratorier, mindre kontorer og køkkener.

Fakta om Falcks CO2-slukker 5 kg

  • Vægt fyldt: 13,1 kg
  • Højde: 67 cm
  • Diameter: 15,5 cm
  • Affyringstid: ca. 16 sek.
  • Strålelængde: 3-4 meter
  • Anbefales til storkøkkener, fysiklokaler og værksteder med fare for el og væskebrande.


Herunder kan du se de forskellige slukkere fra Falck:

Guide til valg af brandslukker.jpg

Er du i tvivl, om hvad I skal bruge – og om I lever op til lovkravene, kan du altid ringe og spørge os på 70 20 54 50.