Før du ansøger om stillingen som ambulancebehandlerelev
Først og fremmest er det vigtigt, at du er godt forberedt. Du skal sætte dig grundigt ind i optagelseskravene, før du søger ind. Vær i god tid med at fremskaffe alle relevante dokumenter. Når du har sendt ansøgningen, er det ikke længere muligt at logge på og tilføje dokumenter, så vær omhyggelig med at vedhæfte alle relevante dokumenter.
Hvis de nødvendige dokumenter ikke er sendt sammen med din ansøgning, kan du modtage et afslag.
Hvis du tidligere har fået afslag efter personligt rekrutteringsforløb og vil søge igen
Hvis du får et afslag efter at have været til personligt rekrutteringsforløb opfordrer vi dig til allerførst at reflektere over de områder, vi har fokus på ved udvælgelsen. Skyldes det forhold, som du ikke kan ændre - f.eks. helbred? Kunne det være manglende erhvervserfaring eller andre forhold, som du kan forbedre?
Hvis afslaget skyldes områder, du kan ændre på i forhold til Falcks fokusområder, har du stadig mulighed for at komme i betragtning til uddannelsen.
Søg først igen, når du har brugt den nødvendige tid på at udvikle og dygtiggøre dig.
Når du ansøger igen, så sørg for at vise, hvordan du har reflekteret over afslaget, og hvad du har gjort for at dygtiggøre dig.
Vi kan ikke indbyde alle kvalificerede ansøgere til rekrutteringsforløb, hvorfor også kvalificerede ansøgere vil opleve at modtage afslag. Hvis du synes, at du opfylder alle vores krav og fokusområder og har modtaget afslag, vil vi anbefale dig at søge igen.
Vi har desværre ikke mulighed for at give en personlig tilbagemelding til ansøgere, der har modtaget afslag uden at have været inviteret til rekrutteringsforløb.
Ansøgningen
Du skal ansøge elektronisk til stillingen som ambulancebehandlerelev.
Når du opretter din ansøgning, vil du desuden skulle indtaste en række oplysninger om dig selv i et skema samt besvare en række spørgsmål.
Du skal uploade følgende dokumenter i pdf-format:
Når vi vurderer din motiverede ansøgning, lægger vi vægt på, at du:
- Beskriver dine overvejelser om valget om at uddanne dig som ambulancebehandler
- Formulerer dig klart, og beskriver dine erfaringer kort og præcist
- Viser, at du har sat dig ind i, hvad uddannelsen består i og hvad den kræver
- CV
- Kopi af uddannelses- og eksamensbeviser inkl. bevis for bestået dansk på minimum E-niveau, hvis du er i besiddelse af det - uden synligt cpr.nr.
- Kopi af kørekort - uden synligt cpr.nr.
- Kopi af sundhedsfaglig autorisation, hvis du er i besiddelse af en autorisation (f.eks. som sygeplejerske, SOSU-assistent, fysioterapeut eller en anden sundhedsfaglig, autoriseret uddannelse) - uden synligt cpr.nr.
- Eventuelle relevante anbefalinger og referencer
Studie- og ansøgningsvejledning
Er du i tvivl, om du opfylder adgangskravene? Eller har du spørgsmål til uddannelsen og jobbet som ambulancebehandler?
Så deltag i vores virtuelle studievejledning, som afholdes én gang under hver ansøgningsrunde.
Følg med på vores Instagram og Facebookside, hvor vi blandt andet annoncerer, hvornår du kan deltage i studie- og ansøgningsvejledning.
Hvor kan jeg ansøge geografisk?
Du kan kun søge optagelse via et af de aktive links til ansøgning.
Din ansøgning vil som udgangspunkt kun blive vurderet i den region, hvor du er bosat. Hvis du søger i en region, du privat har til hensigt at flytte til, skal du kun uploade ansøgning i den region og oplyse i ansøgningen, i hvilket område, du påtænker at flytte til.
Du skal dermed ikke søge i flere regioner. Du modtager kun mails i forhold til den region, du har ansøgt i.
Hvis du er interesseret i stillingen i flere regioner, kan du skrive dette i din ansøgning og nævne en prioritering af regioner.
Send hurtigst muligt din ansøgning via ét af de aktive links her på siden. Efterfølgende vil du modtage en bekræftelse på, at vi har modtaget din ansøgning. Kontakt os gerne på blivambulancebehandlerelev@falck.com hvis du ikke har modtaget bekræftelsen med "Tak for din ansøgning" efter en uge.
Husk også at det ikke er muligt at ændre i din ansøgning, når den først er afsendt.
Husk at tjekke dit spamfilter
Vi oplever, at flere ansøgere har overset vigtige meddelelser i uønsket post/spamfilter. Husk derfor at tjekke dit spamfilter ofte, når du venter svar fra os vedrørende din ansøgning eller information om dit ansøgningsforløb.
Udvalgte ansøgere til optagelsesforløb vil blive indbudt via e-mail.
Hvis du bliver udvalgt til at gennemgå Falcks optagelsesforløb, skal du gennemføre dette for at komme i betragtning til stillingen som ambulancebehandlerelev.
Den endelige udvælgelse sker i blandt de kandidater, der har gennemført optagelsesforløbet, dvs. du er desværre ikke sikret en stilling til trods for gennemført optagelsesforløb.
Om ansøgningsforløbet
Hele ansøgningsforløbet består af en række elementer, som giver os et billede af, om du besidder de grundlæggende kompetencer, der skal til for at kunne trives og lykkes i jobbet som ambulancebehandler. Hvert element står ikke alene, men indgår i en samlet vurdering af dig som kandidat.
Forløbet varer to dage, og du vil hurtigst muligt efter første dag få besked, om du går videre til dag 2.
Tests i ansøgningsforløbet:
Danskkundskaber
Du skal kunne læse, forstå og formulere dig skriftligt som ambulancebehandler, da arbejdet blandt andet består i at kunne dokumentere patientens tilstand.
Du skal også kunne sætte dig ind i en kompleks situation, reflektere over den samt kunne formulere dig sammenhængende om situationen.
Det bliver du testet i under ansættelsesforløbet, hvor du skal til en skriftlig test.
Du skal minimum kunne formulere dig skriftligt svarende til 9. klasses afgangseksamen i dansk.
Matematiske kundskaber
Som ambulancebehandler skal du kunne udføre matematiske beregninger under til tider hektiske omstændigheder. Matematiske beregninger er en kompetence, som har betydning for patientens sikkerhed og matematiske kundskaber afdækkes via en skriftlig prøve under ansættelsesforløbet.
Du skal som minimum kunne udregne matematiske beregninger svarende til 9. klasses afgangseksamen i matematik.
Fysisk test
Det er vigtigt, at du er i god fysisk form. Derfor tester vi din styrke og form, blandt andet for at vurdere, om du fysisk kan klare det daglige arbejde som ambulancebehandler.
Testen er udviklet specifikt for at teste de muskelgrupper, som vil blive belastet under arbejdet som ambulancebehandler. Testen består af adskillige elementer, som du kan se en video om her.
Hvis du er i almindelig god form, er de enkelte elementer i testen sædvanligvis ikke et problem.
Du skal dog være opmærksom på, at sværhedsgraden stiger markant på selve testdagen, da øvelserne gennemføres med kort interval efter hinanden.
Vi anbefaler derfor, at du har prøvet at lave både Falck-cirklen og løbetest på samme dag - gerne i god tid før den første optagelsesdag.
Falcks Coopertest
|
|
Mand 20-24 år – 2620 m
|
< 12 min
|
Mand 25-29 år – 2550 m
|
< 12 min
|
Mand 30-34 år – 2440 m
|
< 12 min
|
Mand 35-39 år – 2350 m
|
< 12 min
|
Mand 40-44 år – 2260 m
|
< 12 min
|
Kvinde 20-24 år – 2200 m
|
< 12 min
|
Kvinde 25-29 år – 2140 m
|
< 12 min
|
Kvinde 30-34 år – 2100 m
|
< 12 min
|
Kvinde 35-39 år – 2000 m
|
< 12 min
|
Kvinde 40-44 år – 1900 m
|
< 12 min
|
Optagelsesdagene afholdes både i Jylland og på Sjælland.
Gruppeopgaver
Under ansøgningsforløbet vil du skulle udføre opgaver sammen med andre kandidater, og opgaverne vil blive overværet af bedømmere fra ansættelsesudvalget.
Formålet med gruppeopgaverne er at afdække dine kompetencer i forhold til uddannelsen og arbejdet som ambulancebehandler. Opgaverne giver os et indtryk af, om du har potentialet til at udvikle de personlige kompetencer, der skal til for at lykkes i jobbet.
Kompetencerne kan du læse mere om under afsnittet ”Krav til dig som person”.
Personligt interview
Det personlige interview afholdes som det sidste element i ansøgningsprocessen. Her vil du skulle præsentere dig selv, og ansættelsesudvalget vil få mulighed for at lære dig bedre at kende.
Vi forventer, at du har sat dig ind i Falck som virksomhed, ambulancebehandleruddannelsen og ikke mindst ind i den ambulancetjeneste, som du vil skulle arbejde i.
Formålet med interviewet er at give os et indtryk af dig personligt og dine forudsætninger for at gennemføre ambulancebehandleruddannelsen hos Falck.
Efter interviewet får du at vide, om du er gået videre i optagelsesforløbet.