Kundeservice 70 10 20 31

Videreuddannelse ambulance

At arbejde i vores ambulancetjeneste kræver løbende repetition og videreuddannelse.

Paramediciner - en afgørende rolle i akutsituationer, hvor din indsats redder liv

Når borgerne står over for kritiske helbredstilstande og akutte situationer, er de ofte ængstelige og har behov for professionel hjælp hurtigst muligt. Som paramediciner er det din opgave at yde kompetent og omsorgsfuld behandling, der sikrer patientens velvære og tryghed før og under transporten til hospitalet.

Som paramediciner er det essentielt, at du kan opretholde roen og have overblik, selv når situationen er hektisk. Du skal kunne handle selvstændigt og træffe hurtige beslutninger om patientens behandling, især når en læge ikke er til stede. Det kræver en person med en stærk faglig baggrund og en rolig personlighed at kunne vurdere og håndtere patienternes tilstande effektivt.

Du skal være empatisk og tillidsvækkende, så patienterne føler sig i gode hænder i din pleje. Dette indebærer også en evne til at kommunikere klart og beroligende med både patienter og deres pårørende, såvel som andre sundhedsfaglige.

Arbejdet som paramediciner kræver en robust fysisk og mental styrke, da jobbet både er fysisk krævende og psykisk belastende. Fleksibilitet og evnen til at tilpasse sig hurtigt skiftende omstændigheder er også nødvendige egenskaber for at kunne yde den bedste patientpleje. Som paramediciner kan du behandle patienter med flere mediciner end behandlere kan. For eksempel har du flere kompetencer i forbindelse med behandling af hjertestop, lungesygdomme, smertelindring og hjertesygdomme. For at blive paramediciner i Falck kræver det, at du har mindst 3 års erfaring som ambulancebehandler, før du kan starte på uddannelsen. Hvis du vælger en karriere som paramediciner hos Falck, bliver du en del af et vigtigt team, der arbejder sammen for at sikre, at nødstedte får den hjælp og omsorg, de har brug for, når det virkelig gælder.

Uddannelsen:

Paramedicineruddannelsen er en del af akademiuddannelsen i sundhedspraksis hvor du skal igennem modulet ”Multikompleks præhospital praksis”, der giver 10 ECTS point.

Modulet er den teoretiske del af efteruddannelsen til ambulancebehandler med særlige kompetencer – også kaldet paramediciner.

Udover modulet, som er den teoretiske del, skal du også deltage i praktikdelen, der dels foregår på dine egne vagter, dels i kørselspraktik på f.eks. en lægebil og i sygehuspraktik.

Læs mere om uddannelsen her: KP.dk eller her: UCL.dk