Rottebekæmpelse
Rotter bor overalt i Danmark og særligt i kloakkerne. Der skal blot være et hul på to centimeter, før en voksen rotte kan smutte ind.
Er du i tvivl, om du har rotter? Rotter efterlader synlige spor, så du hurtigt kan spotte, at du har et rotteproblem. Indenfor vil der være afføring og brune belægninger, der hvor den færdes. Der vil typisk brede sig en ubehagelig lugt af råddenskab og urin. Den holder også meget af at gnave i ting for at slide sine tænder og kan tygge sig igennem næsten alt. Endelig kan rotter genere med deres gnavelyde og høje skrig, der kan minde om et barns hvin.
Rottebekæmpelse - sådan gør du
Hvis du har fået rotter skal du straks anmelde det til kommunen. To rotter kan nemlig under optimale forhold blive til 60 rotter på kun et år. Kommunen skal efter din anmeldelse foretage en effektiv bekæmpelse af rotterne.
Ud over at bekæmpe rotterne vil den kommunale rottebekæmper også finde årsagen til, at du har fået rotter. Rottebekæmperen vil også vejlede dig i, hvordan du forebygger mod, at der kommer rotter igen.
Rottebekæmpelse og vejledning fra kommunen har du allerede betalt for gennem ejendomskatten, men du er som ejendomsejer selv ansvarlig for udgifterne forbundet med renholdelse og rottesikring af ejendommen.
Bemærk: Rottebekæmpelse med gift må kun udføres af en autoriseret person fra kommunen. I Danmark må personer uden autorisation, hverken købe eller være i besiddelse af gift til rottebekæmpelse.
Er du plaget af andre skadedyr end rotter? Læs hvordan du får bugt med andre skadedyr her.